День Соборності у КІПТі

    Доленосним у житті та історії України стало 22 січня 1919 року - день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки. Ця дата знаменувала етнічне та територіальне об’єднання українських земель і їй судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності, - бо посіяла поміж українського народу споконвічну віру в те, що він може бути єдиним.

   Сьогодні питання єдності, соборності, суверенітету України знову у зоні ризику, знову болюче для мільйонів українців, але наша віра і досі залишається непохитною. Резонансність сучасних суспільно-політичних подій в Україні, антилюдяна та антигуманна агресія проти українського народу пробудила патріотизм українців, яким сьогодні живуть і дихають усі свідомі громадяни. Тому і День Соборності цьогоріч увібрав нові акценти.

   До відзначення Дня Соборності України активно долучилися і студенти Індустріально-педагогічногго технікуму. 19 січня у актовій залі технікуму відбулася загальнотехнікумівська година історичної правди «Боротьба за єдність на скрижалях долі України». Відеохроніка історичних подій, патріотична поезія, заклики до єднання, виголошені зі сцени, цього дня звучали могутнім набатом і, сподіваємось, не залишили байдужим жодного.

   Студенти технікуму були не лише глядачами, але й активними учасниками загальнообласного флешмобу «Вогні Соборності єднають Україну».

    І хоча цього року День Соборності України ми відзначали у тривожних, складних, сумнівних умовах, однак ми щиро віримо у зовсім близьке щасливе, мирне майбутнє у гарній, вільній, єдиній, незалежній Україні.