ОСВІТА ПОПРИ ВІЙНУ

Матвєєнко Анна, студентка I курсу, спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Відокремленого структурного підрозділу «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж Сумського державного університету» взяла участь у IІ Міжнародній науково-практичній конференції «Modern education using the latest technologies», що проходила у Лісабоні (Португалія). Разом з керівником, викладачем математики та інформатики, Іриною Дубовик, студенткою була досліджена тема «Використання електронних засобів при вивченні математичних дисциплін», яка є актуальною в нашій країні, особливо під час воєнного стану.
Тема є актуальною, оскільки пандемія спершу, а потім і війна вимагає від вчителя освоєння технологій, що роблять процес викладання максимально ефективним, особливо в умовах дистанційного навчання. Під час написання роботи було проведено дослідження щодо застосування електронних ресурсів.
«Використання електронних засобів навчання при засвоєнні курсів з низки математичних дисциплін розвиває інтелектуальні здібності студентів, здатність аналізувати теоретичний та практичний матеріал, що в перспективі тягне за собою формування самостійної та ініціативної особистості,» - зазначає керівник студентки, Ірина Дубовик.
Під час написання статті Матвєєнко Анна застосувала знання, які були отриманні в коледжі. Студентка вважає, що освітній заклад приділяє велику увагу якості навчального процесу в умовах воєнного стану.