МАЙСТЕР-КЛАС "ПОБУДОВА КОРПОРАТИВНИХ САЙТІВ НА БАЗІ CMS JOOMLA"

3 листопада 2022 р. на базі Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ (КІПТУ) для учнів загальноосвітніх шкіл міста Конотоп викладачі спецдисциплін Осадчий Андрій Сергійович та Бараболіков Віталій Михайлович провели майстер-клас на тему: "Побудова корпоративних сайтів на базі CMS Joomla.

Віталій Бараболіков познайомив учнів із сучасними тенденціями розвитку IT - сфери, з видами вебресурсів та особливостями їх побудови. Під час майстер-класу учні розглянули основні засоби створення сайтів та сервісів, опанували методикою використання локального сервера XAMPP, та параметрами його конфігурування. Виконуючи практичні завдання молодь набула навичок інсталяції CMS Joomla, та виконання базових налаштувань системи управління контентом.

Також на майстер-класі Андрій Осадчий познайомив дітей з об'єктами 3D моделювання, програмою Tinkercad і технологіями 3D друку. Учні змогли в дії побачити роботу 3D принтера. В результаті було надруковано один з необхідних елементів для наших захисників.

По закінченню майстер-класу учнівська молодь отримала дипломи учасників, які вручив директор коледжу Дмитро Косенко разом з секретарем приймальної комісії Наталією Владимировою.

Захід відбувся за підтримки Центрів неформальної освіти в Сумській області та ГО"Простір рівних можливостей"