ЗНАЙОМСТВО МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ЗАКЛАДАМИ СФЕРИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

3 листопада, в рамках проведення тематичного тижня спеціальності, студенти ІІ та ІІІ курсу КІПФК СумДУ спеціальності «Соціальна робота» під керівництвом викладача фахових дисциплін Марини СИВЕЦЬ відвідали Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Конотопської міської ради.
В ході екскурсії доданої установи, Тетяна ДЕНИСЕНКО, директор Центру, ознайомила майбутніх соціальних працівників з завданнями та напрямками діяльності закладу, умовами надання в ньому реабілітаційних послуг, матеріальною базою установи. Фахівці Центру комплексної реабілітації: вчитель-реабілітолог – Тетяна КРИВОГУЗ, соціальний працівник – Людмила Троцька, практичний психолог – Валентина ГАТИЧ та медична сестра з ЛФК – Наталія МОІСЕЄНКО на своїх робочих місцях не тільки розповіли студентам про напрямки своєї діяльності та спектр послуг, які надаються його відвідувачам, а й продемонстрували аспекти своєї практичної діяльності.
Екскурсія стала дієвим засобом знайомства з діяльністю закладу, в якому після отримання вищої освіти за спеціальністю можуть працювати студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ; дала можливість безпосередньо познайомитись зі специфікою соціально-реабілітаційного напрямку та сформувати реалістичне ставлення до отримувачів соціальних послуг установ подібного типу.
Також, під час відівідування Центру комплексної реабілітації, соціальним педагогом КІПФК СумДУ,, Оленою ЛОБУРЦОВОЮ, був організований інтерактив за участю студентів нашого коледжу та маленьких відвідувачів Центру "Долоньки дружби". Майбутні фахівці спеціальності "Соціальна робота" вчились встановлювати контакт, спілкувалися з дітьми, створювали разом атмосферу прийняття та доброзичливості, а також усвідомлювали практичні аспекти своєї майбутньої професійної діяльності, в якій сам спеціаліст - це інструмент зцілення. На завершення інтерактиву діти отримали солодкі подарунки на згадку.
Щиро дякуємо директорці та співробітникам Центру комплексної реабілітації за гостинність. Чекаємо на нові зустрічі.