ПРАКТИКУМ З ОБМІНУ ДОСВІДОМ "АКТУАЛЬНІСТЬ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ"

1 листопада в рамках тематичного тижня спеціальності «Соціальна робота», студенти груп 821 та 831 Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ під керівництвом викладача фахових дисциплін, Сивець М.О. та соціального педагога, Лобурцової О.О., взяли участь у Практикумі з обміну досвідом «Актуальність соціальної роботи в умовах сьогодення». Захід відбувся в стінах Конотопської міської ради. Зі студентами радо спілкувалися: заступник начальника Управління соціального захисту населення КМР, Ганзя Ольга Андріївна, директор Конотопського міського Центру соціальних служб, Комар Ірина Ігорівна, та спеціалісти Центру.
Ольга Андріївна розповіла студентам про напрямки діяльності Управління СЗН, зміни в його функціях, що сталися останнім часом, та які очікуються в найближчому майбутньому. Зокрема, Конотопське управління соціального захисту населення та його співробітники з перших днів війни долучилися до процесів надання гуманітарної допомоги мешканцям міської громади та своєю щоденною невтомною працею допомагають у вирішенні нелегких соціальних питань сьогодення. На сьогодні Управління СЗН надає сприяння в отриманні 38!!! видів соціальної допомоги мешканцям міста.
Ірина Ігорівна розповіла про основне спрямування соціальної роботи в сучасних умовах та роль Центрів соціальних служб у вирішенні проблемних питань отримувачів соціальних послуг, які звертаються до них за допомогою.
Під час заходу студенти також дізналися покроково, як відбувається взаємодія спеціалістів Центру з сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах; ознайомилися зі змістом особових справ сімей, що знаходяться під соціальним супроводом, та переконалися у надзвичайній важливості діяльності соціальних працівників, які допомагають людям, що опинилися віч-на-віч з бідою, знайти свій шлях до її вирішення.
Щиро дякуємо спеціалістам Конотопського міського Центру соціальних служб та Управління соціального захисту населення Конотопської міської ради за надану можливість студентам здобути досвід практичної соціальної роботи.