РОБОТА КОЛЕДЖУ ІЗ РОБОТОДАВЦЯМИ

Вимогою часу для закладів фахової передвищої освіти є співробітництво закладу освіти із зацікавленими підприємствами й організаціями шляхом об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів партнерів. Єдиним шляхом підвищення якості освіти та зменшення розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівця є безпосередньо тісна співпраця закладу освіти та роботодавця, який є тією складовою освітнього процесу, що забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників.
Оскільки КОНОТОПСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТ) веде підготовку фахівців за спеціальністю "АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ", "ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА. ТРАНСПОРТ", то напередодні нового навчального року відбулася зустріч з директором СТО "Конотоп" Величком Миколою Івановичем. Підприємство слугує головною базою проведення практики для майбутніх техніків-механіків та надає робочі місця випускникам коледжу.
Під час зустрічі було обговорено освітньо-професійні програми "ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТ АВТОМОБІЛІВ І ДВИГУНІВ", "ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА. ТРАНСПОРТ ", навчальні плани на 2022-2023 рік та зміст робочих програм із освітніх компонентів, що формують спеціальні компетенції.
Висловлюємо щиру вдячність Миколі Івановичу за корисну й цікаву зустріч. Переконані, що розвиток партнерства між бізнесом та закладами освіти сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців, у чому зацікавлені обидві сторони