ДО ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

З нагоди Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України 23 серпня 2022 р. цикловою комісією суспільно-гуманітарних дисциплін Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ було організовано гостьову онлайн-лекцію на тему: "Незалежна Україна: історичні корені, сучасний поступ, перспективи», яку прочитав викладач кафедри історії України Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, кандидат історичних наук, доцент Кривобок Олександр Павлович.
До зустрічі доєднались як студенти, так і викладачі коледжу. З вступним словом до учасників звернувся викладач коледжу, кандидат історичних наук Хоменко Віталій Олексійович, відзначивши, що проведення таких заходів є надзвичайно актуальним в умовах російської агресії, оскільки гарне знання української історії є важливим фактором утвердження державної незалежності.
У ході лекції Кривобок О. П. розповів про історію українського прапора, відмітив обставини, у яких відбулося відновлення української незалежності, акцентував увагу на труднощах і здобутках незалежної України, торкнувся сучасної міжнародної ситуації та проблематики українсько-російських відносин. Після завершення лекції спікер відповів на запитання учасників зустрічі.