ВІДКРИТТЯ НОВОГО ІТ-ЦЕНТРУ

У КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ (КІПТі) ВІДКРИЛИ СУЧАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ІТ-ЦЕНТР

2 червня 2020 р. у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ (КІПТі) відкрили новітній навчальний ІТ-центр для студентів-програмістів.

«2020 рік для КІПТу є особливим, ювілейним, адже цього року нам виповнюється 75 років. Запам’ятається рік зміною назви, адже ми тепер Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ, новим класом контраварійної підготовки для студентів наступних спеціальностей: «Автомобільний транспорт», «Професійна освіта. Транспорт», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (освітня програма «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва»), енергозберігаючими вікнами та сьогоднішнім святом – відкриттям сучасного навчального ІТ-центру для наших студентів програмістів», – зазначив у вітальному слові директор Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ Дмитро Косенко.

Почесну місію перерізати червону стрічку виконали гості: голова Сумської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Осадчий, помічниця народного депутата України Ігоря Молотка Ольга Поліщук та директор фахового коледжу Дмитро Косенко.

Особливо приємно, що цей навчальний центр став уособленням тісної співпраці держави та бізнесу. Адже саме завдяки сприянню народного депутата України Ігоря Молотка було виділено кошти з держбюджету для оснащення центру сучасним комп’ютерним обладнанням.

Як зазначив директор фахового коледжу Дмитро Косенко, фінансову підтримку для відкриття даного центру також надав керівник і засновник агрофірми «Соснівська» Володимир Галян.

Важливим є те, що поява новітнього ІТ-центру відкриває перед закладом і його студентами нові перспективи. По-перше, підготовка кваліфікованих кадрів стане запорукою успіху як самих спеціалістів і компаній сфери інформаційних технологій, в яких вони будуть працювати, так і місцевого фахового коледжу, оскільки зростатиме його престиж. По-друге, ІТ-фахівці – нині затребувана категорія на ринку праці, а її представники мають досить високу зарплатню, відповідно це й стане гарним стартом для молоді.

Водночас ще одним упевненим кроком місцевого фахового коледжу до якісної підготовки фахівців ІТ-галузі є налагодження співпраці з роботодавцями – компаніями ІТ-сфери, аби студенти змогли реалізувати свої знання на практиці. Однією з таких є чернігівська компанія, із якою наразі нарощує співпрацю фаховий коледж. Отже, студенти закладу мають реальні перспективи подальшого працевлаштування.

Зважаючи на ту соціальну місію, яку проводив фаховий коледж у період карантину, а саме виготовлення на 3D принтері захисних екранів для наших медичних працівників, працівників музею, бібліотек, чудовим подарунком став 3D принтер, який урочисто подарував студентам голова Сумської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Осадчий. Цей високотехнологічний подарунок дозволить виготовляти зі створених студентами коледжу 3D-моделей їхні натурні зразки методом тривимірного друку для використання в навчанні. Це надзвичайна можливість розкрити талант, здібності студента, допомогти професійному зростанню, підняти підготовку майбутніх фахівців на якісно новий, вищий рівень, привести його у відповідність до вимог сучасного виробничого циклу створення нової продукції й актуальної необхідності більш ширшого запровадження в освітньому процесі технологій ЗD-моделювання.

79238079 1188285718190629 8491908831121506304 n 

101133979 1188285571523977 5229049939018907648 n