ЕКОЛОГІЧНИЙ БАТЛ

26 березня 2019 року у читальній залі Індустріально-педагогічного технікуму КІ СумДУ (КІПТу), викладач Ірина Рябченко, провела позакласний захід з математики «Екологічний батл» між студентами груп 711 та 611/811. 
Мета заходу – привернути увагу студентської молоді до проблем сортування та переробки сміття, розв’язуючи математичні задачі екологічного змісту. Адже, 30 березня 2019 року о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої Планети.
Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. З подібним проханням на міжнародному форумі в Давосі цієї зими звернулась до урядовців всього світу і шведська школярка Грета Тунберг: «Сьогодні ми використовуємо 10 млн. барилів нафти щодня. Немає політики, щоб це змінити. Немає правил, які дозволять тримати нафту під землею. Тому ми не можемо врятувати світ, граючи за сучасними правилами, бо правила треба змінювати. Все треба змінювати і почати ми повинні вже сьогодні!»