ДІЯЛЬНІСТЬ КОЛЕДЖУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ТА ВНЕСОК У МАЙБУТНЮ ПЕРЕМОГУ У ВІЙНІ

          Пристосування освітнього процесу до умов воєнного часу – ключове мобілізаційне завдання всієї освітньої галузі.

          Із перших днів війни спільнота Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ долучилася до різноманітних волонтерських ініціатив, які допомагають наблизити Перемогу України.

          Перший тиждень усі оговтувалися від шоку. У місті почали організовувати блок-пости, і заклад, за прикладом Сумського державного університету, активно долучився до їх оснащення:

  • було привезено обігрівачі, дроти, подовжувачі, теплі шкарпетки, устілки, рукавиці, паливо та скомплектовано портативні аптечки;
  • нагальною потребою стало забезпечення захисників гарячим харчуванням, а тому, маючи свою їдальню, було вирішено, за погодженням із міською владою, уже в березні систематично готувати обіди для хлопців на блок-постах;
  • колектив надав матеріально-технічну допомогу військовим формуванням ЗСУ: закуплено бензопили, інструменти, бензокоси; подаровано квадрокоптер прикордонному загону;
  • випускники коледжу на зібрані кошти придбали і передали тепловізор військовослужбовцям;
  • у майстернях навчального закладу було здійснено ремонтні роботи військової техніки, зокрема трофейної, яка після відновлювальних робіт продовжила боронити нашу землю від російських загарбників.

          Крайньою подією і, на разі наймасштабнішою, є організація збору коштів, ініційоване студентським самоврядування, серед колективу коледжу на автівку захисникам, для виконання бойових завдань та порятунку життя найсміливіших. Завдяки спільній фінансовій співпраці всіх працівників та студентів коледжу, а також профспілки коледжу (на чолі Григорія Малащука), профспілкової організації Сумського державного університету (на чолі голови Валентини Боровик) та Сумської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України (на чолі голови Сергія Осадчого) був придбаний автомобіль для ЗСУ, якому студенти спеціальності «Автомобільний транспорт» провели повний ТО. У День Святого Миколая підготовлений автомобіль був переданий військовим 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

          В той же час заклад освіти не припинив надання освітніх послуг, спочатку перейшовши на дистанційний формат навчання, а вже із 1 вересня 2022 року на змішаний. Те що коледж перебуваючи в повній окупації, зміг продовжити освітній процес, є ключовим моментом для подальшого успішного існування навчального закладу в цілому. З глибокими переконаннями в остаточній перемозі ЗСУ на полі бою, колектив продовжує надавати якісні освітні послуги в умовах продовження воєнних дій, загрози ракетних ударів та діяльності диверсійно-розвідувальних груп, терористичних актів, можливих руйнувань (пошкоджень) критичної інфраструктури та обмежень у використанні енергоресурсів.

Ми продовжуємо свою діяльність і не зупиняємося, бо віримо в ЗСУ, віримо в нашу ПЕРЕМОГУ. 

Найбільше пишаємося тим, що наш колектив у такий складний час зміг діяти як єдиний механізм заради наближення ПЕРЕМОГИ.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!