ВИГОТОВЛЕННЯ ОКОПНИХ СВІЧОК

Вже тривалий проміжок часу вихованці креативного гуртка «Творчий простір» ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ» з задоволенням долучаються до виготовлення приємних та корисних речей для наших захисників. Вчорашній день не став винятком і після вимушеної перерви, гуртківці зібралися у повному складі для організації майстер-класу з виготовлення окопних свічок. Привідкрити таємниці створення теплих та корисних подарунків вирішили запросивши до творчого осередку студентів, які мешкають у гуртожитку нашого навчального закладу під керівництвом вихователя Ніни Віталіївни Казимірчук. Проводячи корисне дозвілля діти ознайомилися з етапами виготовлення окопних свічок, необхідними матеріалами та інформацією про користь такої свічки для ЗСУ. Загальновідомо, що така ароматна свічка може слугувати для підігріву та приготування їжі, сушки речей, розведення вогнища, опалення невеликої площі приміщень або просто для зігрівання рук. Такий вид джерела світла горить понад 3 години, стійкий до вологи й вітру, компактний і зручний. Під час майстер-класу діти слідкували за керівником гуртка Нателлою Чумак, яка детально розповідала про процеси створення свічки та брали участь у етапах підготовки, одним з яких було розтоплювання та розливання воску. Захоплені корисною справою, студенти з ентузіазмом працювали над кожним процесом, а щоб не втрачати дорогоціний час, поки плавився віск, гуртківцям та гостям було продемонстровано варіант бюджетної свічки з олії, надана інформація щодо виготовлення та схожість її з гасовою лампою. Переконавшись в тому, що виготовити альтернативні варіанти світла дуже просто, студенти задавали питання, обмінювались досвідом та ділилися корисними порадами на випадок аварійних ситуацій та вимкнення світла. Захід пройшов у надзвичайно веселій та дружній атмосфері, де студенти об’єднані духом патріотизму докладали зусилля та тепло своїх сердець у кожну виготовлену свічку, брендували готові вироби фірмовими наліпками на згадку про майстер-клас.
Зазначимо, що даний захід відбувся завдяки небайдужим серцям великої КІПТівської родини, члени якої відгукнулися та дружньо зібрали необхідну кількість роздаткового матеріалу, серед яких були пусті бляшанки, картон та віск. Особливу вдячність організатори та учасники майстер-класу висловлюють викладачу коледжу Миколі Рябченку та студентці 731 групи Юлії Подолянко за щирість та доброту, підтримку та небайдужість!!!
Пишаємось, що попри щоденний внутрішній страх та тривогу, колектив не забуває дбати про наших військових і кожний на своєму маленькому фронті, зробивши добру справу наближає Україну до Великої Перемоги!!!!

Галерея зображень