ВІЙНА СТАВИТЬ НОВІ ВИКЛИКИ НАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНОМУ ВИХОВАННЮ

7 червня 2022 року заступник директора з НВР Ольга Мельник, керівник ФВ Катерина Герасимова та викладач історії, кандидат історичних наук та член ради з питань національно - патріотичного виховання при Конотопській міській раді Віталій Хоменко взяли участь в онлайн - засіданні круглого столу "Військово - патріотичне виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну".
 
Організаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут проблем виховання НАПН України, ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти", Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.
 
Мета круглого столу: обговорення актуальних проблем та перспектив розвитку військово - патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну.
 
Пріоритетні тематичні напрями роботи круглого столу:
- Національна консолідація і боротьба за українську національну ідентичність в умовах війни Росії проти України.
- Актуальні проблеми і модернізація військово - патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в закладах освіти в умовах боротьби за Україну.
- Зв'язок фізичного виховання учнівської та студентської молоді в умовах сучасних викликів.
- Домедична допомога юнаків та дівчат у підготовці до захисту України.
 
Спікерами зустрічі були, як фахівці Міністерства освіти та науки України так і досвідчені освітяни.
 
Фахівці Міністерства акцентували увагу на тому, що за роки незалежності освітяни виховали покоління патріотів, борців за свободу та незалежність. Але сьогодні війна висуває нові виклики національно - патріотичному вихованню.
 
І головне завдання освітян у роботі з молоддю -виховання повагу до наших Захисників, вшанування пам'яті тих, хто загинув в боротьбі за цілісність України.
 
Також доповідачі звернули увагу слухачів на те, що з початком війни змінилося ставлення до предмету Захисту України.
 
Вже створено робочу групу, яка буде працювати над внесенням корективів у робочу програму, адже дуже важливим є збільшення практичних занять та домедичної допомоги юнаків та дівчат.
 
Потрібно формувати нові навички: забезпечення своєї власної безпеки, ціннісні орієнтири.
 
Також великої уваги потребує кадрове забезпечення спеціалістами з бойовим досвідом.
 
Фахівець з фізичного виховання наголосив на тому, що зміниться і сам урок фізичної культури, бо потрібно буде більше звертати увагу на фізичну підготовку учасників процесу.
 
Дуже важливо для нас, освітян, відвідувати такі заходи, адже все змінюється і ми повинні бути готовими до змін та модернізації системи освіти.
 
Потрібно діяти швидко та злагоджено, бо ми виховуємо покоління патріотів та борців за волю України.