ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ

Щороку у травні місяці мільйони людей по всьому світу одягають українські вишиванки щоб гідно відсвяткувати Всесвітній День Вишиванки.
З метою популяризації вишивки як окремого виду мистецтва та вшанування українських традицій, дівчата з «Творчого простору» долучилися до відзначення цього свята і спробували створити святковий настрій для Кіптян.
Ідея згадати найпопулярніші візерунки та орнаменти якими оздоблювали вишиванки, з’явилася у наших студенток-повелительок фарб та пензлів, ниток і бісеру.
Згуртувавшись вони чаклували над паперовими вишиванками, обговорювали малюнки для фотозони.
На жаль, з плином часу, семантика узорів на вишивках забулася, втратилося їхнє первісне значення як оберега.
Тому, у дружній компанії гуртка було вирішено презентувати виставку вишитих рушників з приватної колекції, з метою обміну досвідом дорослого покоління з талановитою молоддю.
У ході роботи дівчата прослухали лекцію про значення символів та орнаментів, зокрема сакральне значення восьмикутної зірки, яку вирішено було у паперовому виді розмістити по центру фотозони, як один з найпопулярніших геометричних мотивів в українській вишивці.
В ході ознайомлення з матеріалом було продемонстровано льняні і конопляні полотна які були найпоширенішими матеріалами для вишивки одежі та рушників.
Гурток «Творчий простір» запрошує охочих насолодитися і підтримати українську культуру та традицію на виставку старовинних вишитих рушників.