ЗІ СВЯТОМ БЛАГОВІЩЕННЯ!

7 квітня весь православний люд відзначає свято Благовіщення. За своєю значимістю воно стоїть на третьому місці після Різдва та Великодня.

Кожен з нас з дитинства знає історію, яка передавалася від матері до дітей не одну сотню років. Історію, яка описана лише в одній із чотирьох Євангелій – Євангелії від Луки, де проста дівчина стала обраницею Господа на землі.

Саме цей день  міцно сплів у один єдиний вузол християнське свято та язичницькі традиції святкування третьої зустрічі весни. Адже наші предки вважали що саме сьогодні весна отримала остаточну перемогу над зимою. І відтепер народ починав роботи на землі.

Спостережливість нашого народу положила немало прикмет, пов’язаних с Благовіщенням. Так з’явилося повір’я, що сьогодні не можна робити ніяку роботу. Ба, навіть якщо Ваша рука торкнеться якоїсь насінини, то та може втратити свою родючу силу. Бджолярі ж у цей день починають відкривати вулики.

В народі казали «Птичка гнізда в цей день не в’є, а дівчина косу не плете». Та за прикметами, якщо в цей день дівчина, йдучи по воду, знайде первоцвіт,  то цього року вона обов’язково вийде заміж.

Дівчата! Нумо всі в ліс за першоцвітом!