ТРЕНІНГ "ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ"- 2019р.

За даними дослідження UNICEF Україна за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 25% - говорили про це не з дорослими (з другом чи братом/сестрою). З тих, хто мовчать – 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище. За даними опитування HBSC 2018 року, серед дітей віком від 10 до 17 років 35% опитаних упродовж останніх двох місяців брали участь в ображенні/приниженні або знущанні з інших, 37,9 % були жертвами образ, знущань та принижень інших підлітків.

 
Булінг - це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.
Причин — безліч, а жертвою може стати кожен, хто не вписався у рамки того чи іншого колективу.
     Саме тому 8 травня 2019 р. студентами Індустріально-педагогічного технікуму КІ СумДУ (КІПТу) спеціальності "Соціальна робота" під керівництвом викладача соціальних дисциплін Стаднік А.І., був проведений тренінг "Протидія булінгу" для учнів 7-9 класів Конотопської загальноосвітньої санаторної школи інтернат. 
Метою тренінгу було ознайомити учнів з поняттям, структурою та формами булінгу; розвивати вміння пошуку шляхів виходу із складних життєвих ситуацій;
формувати навики відповідальної поведінки.