ДЕНЬ БЕЗ СМІХУ - ВТРАЧЕНИЙ ДЕНЬ

      1 квітня відзначається всесвітній День сміху. Але мало хто знає, звідки він взявся. До сих пір про точне походження свята нічого не відомо. Однак деякі версії говорять про те, що він був створений на основі стародавнього свята весни, яке колись відзначали Кельти.
     Саме 1 квітня мешканці гуртожитку № 1 Індустріально-педагогічного технікуму КІ СумДУ (КІПТу) зібралися на вечір гумору. На заході крім гуморесок і веселих жартів, студенти змогли взяти участь у великій кількості розваг, про що красномовно свідчать наші світлини. А підготували та провели цей вечір члени студентської ради та активісти гуртожитку, під керівництвом вихователя гуртожитку Назимко Ніни Станіславівної. Присутніх зі святом привітав голова профспілки технікуму Григорій Малащук, та передав організаторам заходу смачний подарунок.
     Згідно з висновками медиків, хвилина сміху подовжує життя людини на 5 хвилин. Також сміх володіє оздоровчим ефектом і навіть впливає на біологічні процеси в організмі, стимулюючи виділення ендорфінів, дофаміну, а також нейромедіаторів серотоніну. Сміх не тільки заряджає людину енергією та підвищує настрій, а й може стати «персональним тренером» для всього організму! Тому всі хто був на сьогоднішньому святі подовжили своє життя на 3.5 години.