ЗУСТРІЧ З ФАХІВЦЯМИ КОНОТОПСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Днями фахівці Конотопського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області провели зустріч з трудовим колективом та студентами Індустріально-педагогічного технікуму КІ СумДУ.
Фахівці надали роз’яснення щодо умов виходу на пенсію за віком та за вислугу років, порядку надання документів та виплати грошової допомоги при виході на пенсію. Звернули увагу майбутніх пенсіонерів на можливості звернутись до управління ще до настання пенсійного віку для перевірки пакету документів і визначення права на призначення пенсії. Корисною була інформація про отримання даних з веб-порталу, зокрема із системи персоніфікованого обліку щодо розміру страхового стажу, суми заробітку, з якої сплачені страхові внески, а також про сплачений єдиний внесок шляхом реєстрації в системі смс-повідомлення.   

     Студентів поінформували про переваги легального працевлаштування, умови добровільного страхування та запровадження накопичувальної системи. Зазначили, що про зароблений страховий стаж сьогодні, зазвичай, починають замислюватися громадяни більш поважного віку. Однак час спливає швидко, а несплата єдиного соціального внеску призведе до мінімальної пенсії або її відсутності. Закликали уже зараз не позбавляти себе соціальних гарантій та відповідально ставитися до свого майбутнього. 
      Під час заходу презентували форму бренду України #UkraineNOW, як символу перетворення країни на краще, адже саме від молодого покоління залежатиме те, якою буде наша держава в майбутньому.
Учасники заходу переглянули відеоролики про нові електронні сервіси та можливості веб-порталу Пенсійного фонду України. По закінченню був проведений флешмоб на тему: «Молодь - за легальний заробіток», бажаючи отримали тематичні листівки, буклети.
Результатом зустрічі є сподівання, що молоде покоління усвідомило, щоб мати гарантований достаток на схилі літ – слід починати дбати ще змолоду.