ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ "НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ЯКИМ МАЄ БУТИ УРОК ФК"

2 червня 2022р. в онлайн режимі відбувся Всеукраїнський семінар-практикум "Нова українська школа: яким має бути урок ФК", в якому взяли участь викладачі ФВ Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сум ДУ.
 Організаторами семінару-практикуму є Міністерство освіти і науки України, ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти", Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ГО "ЮкрейнЕктів".
 Спікерами зустрічі були: Евген Боженков, директор ДНУ "Інституту модернізації змісту освіти", кандидат наук з ФВ та спорту; Андрій Боляк, заступник голови Комітету з ФВ та спорту МОН України, кандидат наук з ФВ та спорту; Галина Коломієць, начальник відділу ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти", кандидат педагогічних наук.
 На зустрічі обговорювали нову модельну програму (44 модуля), варіативність видів діяльності, вільний вибір видів спорту здобувачами освіти на заняттях ФК, новий підхід до занять ФК та ФВ, відмова від застарілих методів та засобів занять, проблеми оцінювання на заняттях ФК, пропонували робити акцент не на спортивну підготовленість учнів, а на розвиток їх фізичних якостей з тезою, що "Урок ФК - це не спорт".
 Семінар-практикум був змістовним та пізнавальним, багато питань та пропозицій, адже бажання та зацікавленість фахівців своєї справи працювати, змінюватись та вдосконалюватись задля більшої змоги зацікавити учнів займатися фізичною культурою та спортом.
 Кожна така участь у семінар-практикумах дає змогу викладачам ФВ коледжу отримувати сертифікати про підвищення кваліфікації на 3 години/0,1 ЄКТС.