СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "СОЦІАЛЬНА РОБОТА" ВИВЧАЮТЬ МЕХАНІЗМИ ПРЕДСТАВНИЦТВА ІНТЕРЕСІВ

27 вересня для студентів 831 групи КІПФК СумДУ спеціальності «Соціальна робота» була проведена гостьова лекція на тему «Представництво інтересів громадян у соціальній роботі». У якості лектора була запрошена заступниця директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік.
Робота соціального працівника часто поєднується з необхідністю захисту прав або представництва інтересів його клієнтів чи отримувачів послуг. Саме тому, знання про установи, види послуг та алгоритм звернення за правовою допомогою - є передумовою якісної підготовки фахівця соціальної роботи. Під час лекції здобувачі освіти були ознайомлені Валентиною Іванівною про правові підстави діяльності Центрів БВПД, порядок і форми звернення до таких установ, процедурами, які здійснюються співробітниками Центрів для надання допомоги громадянам. Родзинкою заходу стало надання міні-консультацій з питань правового і соціального характеру з окресленням конкретних шляхів по їх вирішенню.
До речі, студенти нашого коледжу мають можливість в подальшому обрати даний тип установ як місце проходження технологічної практики, де обов’язково отримають практичний досвід взаємодії з громадянами по вирішенню правових питань, які часто супроводжують складні життєві обставини.
Щиро дякуємо Конотопському центру БВПД за співпрацю у справі підготовки фахівців соціальної роботи.