Лабораторія Інформатики і комп’ютерної техніки

Лабораторія «Інформатики і комп’ютерної техніки» призначена для формування інформаційно-освітнього і культурного середовища, яке створюється з використанням апаратно-програмних засобів інформаційно-комунікаційних технологій, інших сучасних засобів навчання в закладі освіти та мережевої інфраструктури, що забезпечує функціонування комп’ютерів у локальній мережі та можливість керування ними. 

Апаратне забезпечення ПК  -  в лабораторії 9 ПК. Які оснащенні процесором Intel Celeron 1.6, з об’ємом оперативної пам’яті 1024 МБ.
Комплектовані жорсткими дисками HDD  120 Гб. 

Мережеве обладнання – Однорангова локальна мережа яка підключена до мережі Інтернет з швидкістю 50МБ/с, що забезпечує всі потреби в обміні інформацією в процесі навчального процесу. 

Прикладне програмне забезпечення загального призначення: Операційна система Microsoft Window.

програми опрацювання тексту (текстові редактори та текстові процесори) — для створення та редагування тексту, перевірки правопису:

програми опрацювання електронних таблиць — для опрацювання числової інформації, поданої таблицями чисел, побудови діаграм та графіків:

cистеми керування базами даних:

програми для створення мультимедійних презентацій:

Графічні редактори — прикладні програми (або пакети програм) для створення й редагування зображення і зберігання у багатьох популярних форматах (JPEG, PNG, GIF, TIFF тощо):

електронні словники та перекладачі:

програми-браузери (англійськоюtobrowse — проглядати) — програми для перегляду гіпер­текстових веб-сторінок:

програми підготовки мультимедійних проектів для монтажу відео- та аудіоданих, створення анімації:

архіватори, призначені для створення архівних копій папок і файлів, звільнення вільного місця на дисках за рахунок перенесення в архів і стиснення непотрібної в даний момент інформації, розпакування (розархівування) наявних архівів:

Перелік предметів, що викладаються в лабораторії:

  • інформатика;
  • інформатика та комп’ютерна техніка;
  • Комп’ютерні системи та мережі;