ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПРОГРАМІСТІВ

Напевне, найбільш “трендовим” терміном серед освітян сьогодні є сполучення “дистанційна освіта”.
Дистанційне навчання насправді є вимушеним заходом, і лише дистанційно ні лікаря, ні фармацевта, ні медсестру не підготуєш. Однак це важко сказати по фахівців ІТ - сфери.
Голова циклової комісії комп’ютерних та математичних дисциплін, спеціаліст вищої категорії викладач-методист
Виталий Бараболіков
має багаторічний досвід проведення дистанційних курсів для студентів кіптян з програмування.
Із самого початку 2020-2021 навчального року Віталій Михайлович використовував технологію перевернутого навчання - “blended learning” для студентів спеціальності "Інженерія програмного забезпечення", що дозволило вивільнити час дистанційних занять студентів із викладачем винятково для здійснення рев’ю студентських кодів домашніх програмних проектів, спільного написання нових програмних проектів, пояснення складних корпоративних тестових завдань. В якості домашнього відеоматеріалу для попереднього перегляду студентами використано записи вебінарів он-лайн курсів минулих років.
30 жовтня 2020 р. викладачем було проведено онлайн лекція з предмету "Основи програмування та алгоритмічні мови" на тему: "Використання стилів у XAML". В ході вивчення даної теми студенти знайомилися з мовою Xamarin та вчилися побудувати додатки для мобільних пристроїв, що працюють на IOS, Android з використанням мови C# у середовищі Visual Studio.

123161509 824477271647412 2302676946255389338 o