ЦКЛОВА КОМІСІЯ ЕКОНОМІЧНИХ І ФІНАНСОВИХ ДИСЦИПЛІН

Основною особливістю переломного моменту в перебудові всієї економічної і господарської діяльності є кардинальна переорієнтація  економічного мислення кадрів. Важливу роль в цьому відіграє економічна освіта і виховання підростаючого покоління.

Закон України «Про освіту» зобов'язує педагогічних працівників постійно підвищувати фаховий рівень, педагогічну майстерність, загальну і професійну культуру.
Підвищенню педагогічної майстерності сприяє методична та навчально-виховна робота. Крім цього, методична робота є найважливішим засобом за допомогою якого навчальний заклад має можливість безперервно підвищувати якість навчання і виховання студентів.
Однією з ланок, що організовує методичну роботу на соціально-економічне відділення є циклова комісія економічних і фінансових дисциплін.

Спеціальності «Економіка підприємства» відкрита в технікумі у 1999 році, «Фінанси і кредит» у 2000 році. За період існування спеціальностей навчальний заклад випустив  528 спеціалістів

Склад циклової комісії:

- Бащук Л.В.

- Совгир Л.М.

- Гланц Н.В.

- Попович О.І.

- Моргун Т.О.

Основні напрямки роботи та завдання циклової комісії:

  • забезпечення виконання навчальних планів і програм дисциплін та розробка  комплексів навчально-методичного забезпечення;
  • проведення лекційних, практичних, лабораторних, семінарських занять, навчальної,  технологічної та переддипломної практик, курсової роботи та розробка методик їх проведення;
  • підготовка та обговорення екзаменаційних матеріалів для проведення семестрових екзаменів, тематики та змісту курсової роботи та іншої методичної документації для контролю знань студентів;
  • контроль та аналіз знань студентів і визначення єдиних критеріїв їх оцінки;
  • керівництво науковою роботою з обдарованою молоддю;
  • організація самостійної та індивідуальної роботи студентів;
  • організація та проведення науково-практичних конференцій, олімпіад, вікторин, конкурсів, виставок творчих робіт студентів;
  • проведення профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню випускників;
  • організація підвищення кваліфікації викладачів.   

Основне завдання циклової комісії– удосконалення науково-методичного рівня викладання навчальних дисциплін, вивчення і пропаганда передового досвіду навчально-методичної роботи, розвиток активної самостійної роботи викладачів над підвищенням своєї кваліфікації.

Здійснення реформи вищої освіти націлює викладачів циклової комісії застосовувати нетрадиційні методи навчання, оцінки і контролю знань студентів, раціонально поєднуючи їх з так званими традиційними формами і методами.

2 3

Якість підготовки фахівців забезпечує відповідна матеріальна база. На відділенні створено 4 кабінети фінансово - економічних дисциплін, лабораторія інформаційних технологій де проводяться заняття з дисципліни «Інформаційні системи і технології у фінансово-кредитних установах» та навчальна практика з Інформатики і комп’ютерної техніки. 

 Студенти спільно з викладачами приймають активну участь у підготовці проведення тижня циклової комісії. У програмі заходів: науково-практичні конференції, зустріч з успішними підприємцями, працівниками фінансово-контролюючих органів, відкриті заняття, олімпіади з навчальних дисциплін, конкурси, виховні заходи.

Практична підготовка студентів

Основне питання сучасної освіти – якісне навчання, відповідність майбутнього фахівця сучасним вимогам виробництва.

Головну увагу необхідно зосередити на практичному навчанні, органічному взаємозв'язку теорії і практики, адже майбутній фахівець – це перш за все практик. Базою для технологічної та переддипломної практики є підприємства різних форм власності м. Конотоп та інших регіонів України. Віримо в те, що наші випускники займуть гідне місце у нашому суспільстві і попри всілякі негаразди та труднощі будуть висококваліфікованими спеціалістами.

Державні іспити

29 червня на відділенні завершилися державні випускні іспити на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст». Цьогоріч циклова комісія економічних і фінансових дисциплін випустило 28 фахівці. Екзаменаційна комісія працювала впродовж трьох днів, очолювала її Гапоненко Ольга Павлівна, головний економіст Державного підприємства «Авіакон». До складу комісії також входили: заступник директора з навчальної роботи Кравченко О.О. та викладачі циклової комісії Совгир Л.М., Попович О.І., Гланц Н.В. Державні випускні іспити проходили у вимогливій, проте дружній та доброзичливій атмосфері. Студенти успішно впоралися із завданням, і всі склали іспити, показавши гарну якісну успішність, добрі та відмінні знання з практичної та теоретичної підготовки.
Вітаємо з успішною здачею державних іспитів!

Вручення дипломів

30 червня в Індустріально-педагогічному технікумі відбулося випускний вечір.
Після напружених державних іспитів, диплом своєї професійної зрілості отримали 28 випускників циклової комісії економічних і фінансових дисциплін. З них 2 випускників отримали червоні дипломи.
   Випускники отримали свої дипломи з рук директора технікуму в урочистій атмосфері під оплески колег, рідних та викладачів. Щирою була подяка адміністрації та викладачам від батьків випускників, а також і від самих випускників. Хвилюючими та щирими були слова вітання та настанови для випускників від адміністрації технікуму, класних керівників, які окрім своїх знань, досвіду, мудрості, віддали і частину своєї душі. На згадку про свято студенти разом із своїми наставниками та викладачами провели фотосесію.

9

10

Наші досягнення

DSCN1548

5554

Конкурс "Студент року"

17 листопада 2015 року на базі технікуму відбувся конкурс «Кращий студент року», в якому прийняли участь представники студентства від спеціальностей «Економіка підприємства» та «Фінанси і кредит».
В конкурсі прийняла участь студентка другого курсу Дяченко Лілія. Вітаємо із перемогою в номінації «Громадський діяч».