ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ: УБЕЗПЕЧТЕ СЕБЕ, БЛИЗЬКИХ І ЖИТЛО ВІД ПОЖЕЖІ

Враховуючи військовий стан, у веденний у нашій країні,  та постійні обстріли країною агресором  -  російською федерацією, об`єктів критичної інфраструктури, на передній план  виходить питання безпеки життєдіяльності при відключенні електроенергії.

ДСНС закликає дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії.

До Вашої уваги доводиться інформація, як убезпечити себе та житло від пожежі під час використання свічок, пічного опалення та геніраторів у період відключення світла.

Особливу увагу  приділяйте дітям і не дозволяйте їм використовувати електроприлади  та відкритий вогонь.

Якщо під час  вимкнення електроенергії  ви перебуваєте вдома, вимкніть із розеток  усі електроприлади. Це допоможе уникнути їх пошкодження через перепад напруги.

Особливо це стосується  обігрівального обладнання  та електроплит.

Для захисту оселі від пожежі обов`язково запасіться вогнегасником.

При використанні свічок не залишайте їх без нагляду. Не використовуйте  свічку як нічник або під час сну.

Будьте обережні при поводженні з відкритим вогнем у побуті!

При використанні пічного опалення  обов`язково прибийте металевий лист на підлозі перед топковими дверцятами. Потрібно очищати димоходи протягом  опалювального періоду.

Забороняється залишати прилади, що топлаться, без нагляду та  недоручайте нагляд за ними дітям.

При використанні геніраторів потрібно купувати лише сертифіковану  продукцію тільки в ліцензованих точках продажу та уважно дотримуватись  інструкції виробника. Використовувати гініратор та паливо дозволяється  тільки на відкритому  повітрі  на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів.

Перед його заправкою дайте генератору охолонути, щоб уникнути спалаху палива.

Сам пристій  потрібно тримати сухим та захищенним від дощу або затоплення – дотик до мокрого гениратора, або пристроїв, підключених до нього, може призвести  до ураження електричним струмом.

Памятайте: Усі знання побудовані на крові.

Не знаєш – не лізь, знаєшь – тим паче не лізь!

Будь ласка, споживайте електроенергію  свідомо і будьте обережними.

Разом переможемо.

Інженер з охорони праці       Сергій Федько