ВЕЧОРНИЦІ В ГУРТОЖИТКУ КІПТу

     Як добре, що молодь звертається до минулого. Ріднішими їм будуть батьківські пороги, бо у людини повинно жити святе, інакше душа зачерствіє – і в неї нічого не можна буде вкласти. Тож нехай оживе одна із сторінок молодості наших предків.
Веселе і колоритне свято пройшло 21 грудня 2018 року в гуртожитку №2 Індустріально-педагогічного технікуму (КІПТу). 
     Повернули до життя традиції предків дівчата та хлопці з допомогою вихователя гуртожитку Казимірчук Н.В. Молодь пригадала стародавні звичаї, взяла участь у веселих забавах. А як же без ворожіння? Воно додало дійству неймовірної казково-містичної атмосфери. Не обійшлося на вечорі й без запальних танців та жартів.
     Ті, хто прийшов на захід, мали можливість не лише подивитися, а й самим взяти участь у забавах. Звучали обрядові пісні, розігрувалися сценки, котрі нагадали, як наші предки влаштовували своє дозвілля та розваги.
     Наостанок господиня вечорниць разом із дівчатами частували всіх варениками.
Грудневі передсвяткові вечорниці пройшли весело. Усі учасники отримали незабутні враження, відчули себе причетними до того дійства, яке давним-давно відбувалось в селах на нашій славній Україні.
     Тож хочеться сподіватись, що свято краси та молодості залишило у юнаків та дівчат добрий слід. Отже давайте повертати українські народні традиції та прививати підростаючому поколінню любов до української культури.