МАЙСТЕР-КЛАС "ВИКОРИСТАННЯ ЛЯЛЬКОТЕРАПІЇ У СОЦІАЛЬНІЙ РОБОТІ"

Сьогодні, 3 листопада, в рамках тематичного тижня спеціальності "Соціальна робота" було проведено майстер-клас "Використання лялькотерапії у соціальній роботі".
Ведуча майстер-класу, Марина Сивець, викладач фахових дисциплін та арт-терапевт, ознайомила студентів 821 та 831 груп з можливостями використання ляльок як інструменту соціально-терапевтичної роботи.
Учасниці мали можливість дізнатися про діагностичні можливості роботи з лялькою та способами включення їх у роботу з дітьми, людьми з особливими потребами, людьми похилого віку, особами, що перебувають у гострому кризовому стані чи мають занижену самооцінку.
Також студенти мали нагоду самим долучитися до виготовлення ляльки-мотанки, та відчули на собі її терапевтичну дію.
А, оскільки, спеціальність "Соціальна робота" опановують ті, хто прагне нести в оточуючий світ гармонію, любов, доброту та милосердя, то даний майстер-клас домпоміг його учасникам долучитися до актуалізації цих необхідних професійно-важливих якостей у себе.
Отриманий досвід стане в нагоді при залученні в подальшому до волонтерської діяльності та фахового спілкування з людьми, що опинилися в складних життєвих обставинах, сприятиме налагодженню професійного контакту з отримувачами соціальних послуг.
Наприкінці зустрічі учасники майстер-класу виявили бажання продовжити знайомство з арт-терапевтичним напрямком соціальної роботи та розвивати свої фахові компетенції у подібному форматі спілкування.